ГоловнаСвіт

Названо ім'я терориста з Ніцци (оновлено)

У його квартирі провели обшук.

Названо ім'я терориста з Ніцци (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Ім'я водія вантажівки, який напередодні вбив 84 осіб у Ніцці, - Мохамед Лагуєж Булель (Mohamed Lahouaiej Bouhlel). Його документи були виявлені при ньому в кабіні. Відомо, що йому 31 рік, він має туніське коріння.

Про це пише місцеве видання Nice-Matin із посиланням на джерело в поліції.

Сьогодні вранці в нього вдома в присутності озброєних співробітників спецпідрозділу Raid було проведено обшук.

Він почався о 10:30 за київським часом і на 12:00 співробітники науково-технічної служби поліції все ще перебували в квартирі.

Дом, где проходи обыск
Фото: nicematin.com
Дом, где проходи обыск

У кабіні вантажівки було знайдено неробочу гранату і підроблену гладкоствольну зброю.

Стало відомо, що Булеля на початку цього року затримували за незначне насильство.

Оновлення. Близько десятка сусідів терориста, опитаних агентством AFP, описали орендаря квартири як "самітника" і "тишка". Чоловік зазвичай піднімався у свою квартиру з велосипедом і паркував поруч із будинком невеликий фургончик.

Він не виглядав на релігійну людину, часто носив шорти, іноді робочі черевики, розповів один з його сусідів.

Сусідка по поверху Алексія сказала, що розмовляла з ним тільки раз, коли він вимкнув не той лічильник електрики. Багатодітна сім'я, яка живе на поверх вище, підкреслила, що молодик ніколи не відповідав на їхні привітання.

Тільки Анан - сусідка, яка мешкає на поверх нижче, - сказала, що вона побоювалася сусіда, "красивого чоловіка, який занадто витріщався на її двох дочок".

Оновлення 15:25. Згідно зі звітом про обшук у квартирі підозрюваного, чоловік жив сам. Сусіди повідомили поліцію, що мешкав він там два роки, не мав з ними жодних контактів, ніколи не вітався. Не мав друзів, це була людина потайна.

Фото: nicematin.com

Вікна його квартири виходили на подвір'я, на сушарці для білизни висів тільки один рушник.

Сусідка описала його як людину замкнуту, мало не депресивну. Інша сусідка, Жасмін, описує його як "людину злу".

Нагадаємо, 14 липня близько 22:30 за місцевим часом водій вантажної машини врізався в натовп людей на Англійській набережній. Терорист проїхав близько двох кілометрів на швидкості 60-70 км/год, перш ніж поліцейські застрелили його.

При цьому він "змінив напрямок руху щонайменше раз", щоб домогтися максимальної кількості жертв, стверджує джерело в поліції. В результаті він убив більш ніж 80 людей, у тому числі 10 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram