ГоловнаПолітика

Київ повернув Фірташу побудовану разом з ТРЦ автостанцію

Автовокзал у ТРЦ Respublika залишиться у приватній власності

Київ повернув Фірташу побудовану разом з ТРЦ автостанцію
Автостанция "Теремки"
Фото: http://vesti-ukr.com

Київська міська рада на засіданні в четвер ухвалила рішення про відкриття автостанції "Теремки" на Кільцевій дорозі, 1-Л. Автостанцію побудував забудовник ТРЦ Respublika - компанія Дмитра Фірташа і Вагіфа Алієва - і передав у комунальну власність Києва, однак тепер депутати визнали, що об'єкт вигідніше залишити у приватній власності.

"Автостанція "Теремки" буде знаходитися в приватній власності. Така схема для міста більш вигідна - ми не будемо витрачати кошти на облаштування автовокзалу і оплату праці персоналу. Зате відразу отримаємо 57 млн грн пайової участі. Також, за моїми підрахунками, щороку в бюджет міста надходитиме близько 200 тис. грн у вигляді податків на землю і податків на підприємницьку діяльність", - цитують на сайті Київради слова директора Департаменту транспортної інфраструктури Сергія Майзеля.

Іншим голосуванням Київрада скасувала рішення від 9 грудня 2014 року про прийняття до комунальної власності територіальної громади Києва автовокзалу "Теремки".

"Відповідне рішення скасовано як нереалізоване. Автовокзал з об'єктами обслуговування фактично не передали в комунальну власність територіальної громади столиці, акти приймання-передачі на виконання розпорядження не оформлено і не підписано, відповідне майно за КП "Київпастранс" не закріплено. Таким чином автовокзал "Теремки" буде знаходитися у приватній власності", - повідомляється на сайті Київради.

На автостанції передбачається 20 платформ прибуття/відправлення. Пропускна здатність автостанції становитиме 8500 пасажирів на добу, кількість запланованих рейсів - 213.

Нагадаємо, гігантський ТРЦ Respublika будує компанія Дмитра Фірташа і Вагіфа Алієва. Девелопер проекту - "К.А.Н. Девелопмент" екс-першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова. Будівництво ТРЦ Respublika зараз заморожено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram