ГоловнаПолітика

Головним генератором розкрадання коштів "Нафтогазу" був брат Олександра Кацуби, - Матіос

Кацуба-старший перебуває за кордоном

Головним генератором розкрадання коштів "Нафтогазу" був брат Олександра Кацуби, - Матіос
Фото: 24tv.ua

Основним генератором ідей розкрадання коштів у НАК "Нафтогаз" був старший брат екс-голови підприємства Олександра Кацуби Сергій.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його словами, наразі Сергій Кацуба перебуває за кордоном, і небагато шансів на те, що він за прикладом молодшого брата приїде в Україну (Олександра Кацубу затримали, коли він приїхав на концерт "Океану Ельзи" - ред.).

"Він (Сергій Кацуба - ред) більш прагматичний і був головним генератором усіх ідей розкрадання бюджету "Нафтогазу" за різними схемами: газовими, нафтовими, бензиновими і буровими вишками і т.д.", - зазначив Матіос, при цьому додав, що процесуальні дії щодо Кацуби-старшого тривають.

"Вони є (процесуальні дії - ред.) і рухатимуться з тією чи іншою динамікою, незалежно від мого перебування на посаді. Після відсторонення Кулика (головного прокурора у справі Кацуби, відстороненого судом від виконання обов'язків за поданням НАБУ, яке підозрює його в незаконному збагаченні. Вчора суд поновив Кулика на посаді - ред.) у справу довелося вводити іншого прокурора, дівчину. Вона 3 доби провела на роботі, вивчаючи 700 томів для того, щоб володіти матеріалами справи, оскільки адвокатське середовище та коло адвокатів, які захищають Кацубу, це не хлопчики - дуже професійні люди", - розповів військовий прокурор.

Крім того, батькові братів Кацуб (екс-нардепу 7-го скликання) Володимиру запропонували піти на співпрацю зі слідством.

"Український закон дозволяє укласти угоду з підозрюваним, якщо він визнає провину. За співпрацю зі слідством можна закрити кримінальну справу в суді шляхом укладення - ще на стадії слідства - угоди про визнання провини. Визнає провину, дає свідчення, відшкодовує збитки - залишається на волі", - заявив Матіос.

Докладніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Анатолій Матіос: “Амністія бійців АТО - страшна річ для держави”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram