ГоловнаЕкономікаДержава

Данилюк заявив про завершення переговорів з МВФ про черговий транш

МВФ може зажадати ветувати закон про мораторій на стягнення з "Нафтогазу".

Данилюк заявив про завершення переговорів з МВФ про черговий транш
Фото: 24tv.ua

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про фактичне завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"З МВФ ми фактично завершили переговори. Зараз тільки питання борда. Борд ми очікуємо, як і планувалося. Звичайно, на жаль, у нас не всі закони прийнято, як ми хотіли. А також прийнято закон, який МВФ вимагатиме ветувати - закон, який стосується мораторію на стягнення з "Нафтогазу", - повідомив Данилюк.

При цьому він назвав цю вимогу "поганим сигналом".

"Нам потрібно дуже акуратно зараз працювати з парламентом. Перед засіданням ради директорів це дуже поганий сигнал. Ми спробуємо зараз це питання вирішити", - зазначив Данилюк.

У порядку денному ради директорів МВФ, розписаному до 20 липня включно, українського питання наразі немає.

Нагадаємо, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву 2015 року чотирьох траншів, 2016 року - ще чотирьох. Однак країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий на $1,7 млрд. У січні президент Петро Порошенко заявив, що очікує виділення від МВФ $7 млрд. Однак у червні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна отримає від МВФ цього року тільки $1,7 млрд. Причому найближчий транш становитиме 1 млрд доларів.

9 липня Порошенко мав телефонну розмову з головою МВФ Крістін Лагард, протягом якої сторони обговорили черговий транш для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram