ГоловнаСвіт

У Німеччині активізувалася російська мафія, - поліція ФРН

Російські мафіозі активні і в "непопулярних" для організованої злочинності типах правопорушень.

У Німеччині активізувалася російська мафія, - поліція ФРН
Германская полиция
Фото: EPA/UPG

Російська мафія почала активну діяльність із нарощування власної присутності в Німеччині.

Федеральна поліція попереджає про ризики втрати мільярдів євро для економіки через організовану злочинність, заявив керівник федерального відомства кримінальної поліції Гольгер Мюнх в інтерв'ю виданню Die Welt am Sonntag, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності. Зараз вона почала поширюватися на Захід", - сказав Мюнх.

За його словами, російські мафіозі також активні в "непопулярних" для організованої злочинності типах правопорушень, як, наприклад, крадіжки або пограбування магазинів.

Одним із найнебезпечніших явищ Мюнх назвав "злодіїв у законі" - мафіозних лідерів, які в Німеччині збирають навколо себе не тільки російських, але і абхазів, грузинів і туркменів.

За даними поліції, раніше в ФРН було близько 20-40 тис. осіб, пов'язаних зі злочинними угрупованнями. Зараз йдеться лише про приблизну "п'ятизначну цифру", оскільки кримінал перебуває в тіні, додав Мюнх. У мафіозі, зазначив він, є міцні мережі зв'язків, побудовані як у пострадянських країнах, так і в німецьких тюрмах.

"8-10 відсотків ув'язнених німецьких тюрем - російськомовні або вихідці з РФ, близько 5000 осіб", - сказав Мюнх, назвавши це значним "потенціалом для рекрутингу" в мафію в ФРН.

Нагадаємо, наприкінці червня в Іспанії затримали декількох росіян і українця за зв'язки з мафією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram