ГоловнаПолітика

Через Київраду Нацполіція не може набрати в Києві потрібну кількість патрульних

Набір загальмувався.

Через Київраду Нацполіція не може набрати в Києві потрібну кількість патрульних
Фото: 24tv.ua

Київрада вже півроку не висуває свого представника в патрульну комісію Нацполіції, з огляду на це Київ не може проводити набір патрульних.

Про це в інтерв'ю з Сонею Кошкіною розповіла голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. 

"Крім «бюджетного голоду», спостерігається і кадровий. Патрульних не вистачає, наприклад, у Києві. Але з їх набором виникають проблеми, оскільки патрульна комісія (Поліцейська комісія департаменту патрульної поліції України - С.К.), яка проводить співбесіди (згідно з законом "Про Нацполіцію"), складається, зокрема, з двох представників Київради, від якої ми досі не можемо отримати результат (людей у комісію, - С.К.)", - зазначила Деканоїдзе. При цьому вона додала, що зволікання пов'язане "з цілою низкою бюрократичних моментів, які іноді перекриваються політикою":

"Спочатку проводили місцеві вибори, потім була проблема з місцевими радами", - нагадала керівник Нацполіції, додавши, що київська влада в особі мера Кличка використає всі можливі інструменти в цьому питанні. Його повинні вирішити в найближчі 1-2 тижні.

При цьому Хатія Деканоїдзе розповіла, що подібні комісії вже готові в Одесі та Рівному. Запуск наступної запланований на Волині.

Докладніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю: "Хатія Деканоїдзе: «Мене поліцейські теж зупиняють»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram