>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

IAAF дозволила брати участь в Олімпіаді тільки одній російській спортсменці

IAAF дозволила брати участь в Олімпіаді тільки одній російській спортсменці
Фото: ligaevropy.com

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовила всім російським легкоатлетам, у тому числі і стрибунці з жердиною Олені Ісінбаєвій, за винятком Дарії Клішиної, у допуску до участі в Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях.

Про це повідомляє "Р-Спорт".

"Відмова прийшла всім, у тому числі й Олені. На підставі цієї відмови буде подаватися позов до суду (CAS), для того щоб відстояти права спортсменів. Знали, що в разі відмови подаватимемо до суду, наші юристи до цього готові", - заявив тренер Ісінбаєвої Євген Трофимов.

Цю інформацію агентству ТАСС підтвердила керівник правового управління ОКР Олександра Брилліантова.

"Відмови прийшли всім, окрім Клішиної", - заявила вона.

Згідно з повідомленням на сайті IAAF, "Участь Клішиної як нейтрального спортсмена в міжнародних змаганнях можлива за умови згоди організаторів". "Як тільки всі формальності буде залагоджено, IAAF повідомить організаторів про її права", - йдеться в повідомленні.

В асоціації відзначили, що всього отримали 136 заявок від російських легкоатлетів, які стверджують, що ніяк не порушували антидопінгові правила і проходили тестування за кордоном.

У листопаді 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) звинуватила Росію в порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF усунути російських легкоатлетів від участі в змаганнях, у тому числі і на Олімпіаді в Ріо. Своєю чергою IAAF взяла до уваги рекомендації і відсторонила Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА).

У червні 2016 року рада IAAF залишила чинною дискваліфікацію ВФЛА і, таким чином, відсторонення російських легкоатлетів. Міжнародний олімпійський комітет це рішення підтримав, проте вирішив не усувати всю збірну Росії від Олімпіади. Крім того, МОК допустив участь в Іграх під російським прапором атлетів, з яких дискваліфікацію буде знято в індивідуальному порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram