ГоловнаПолітика

Застрелений у Києві чоловік виявився причетним до викрадення голови "Нафтогазвидобування"

Версія з помстою за смерть учасника АТО може виявитися неспроможною.

Застрелений у Києві чоловік виявився причетним до викрадення голови "Нафтогазвидобування"

Застрелений наприкінці червня громадянин Бірюк, якого раніше звинувачували в причетності до вбивства демобілізованого бійця АТО Артема Приходька, - фігурант викрадення в 2012 році голови компанії "Нафтогазвидобування" Олега Семінського.

Про це сам Семінський сказав в інтерв'ю ZN.UA.

"Двох злочинців, які були причетні до мого викрадення, вже немає серед живих: водій "Мазди", який таранив мій автомобіль під час інсценування ДТП при викраденні, помер від передозування наркотиками наприкінці 2015 р.; другий член цієї ж банди - Артем Бірюк, як встановлено слідством, застрелений у ніч на 27 червня 2016 р. Перша версія поліції зводилася до того, що це був конфлікт з АТОшником. Так, там був конфлікт, але я переконаний, що цим скористалися, щоб ліквідувати члена банди, який став непотрібним свідком", - сказав Семінський.

Варто зазначити, що правоохоронці називали інше ім'я Бірюка - Артур, а не Артем. Окрім того, Бірюка  застрелили в ніч на 30 червня, а не в ніч на 27 червня.

Семінський заявляє, що його викрадення було ініційоване його колишнім другом і партнером, екс-народним депутатом Миколою Рудьковським і представниками кримінального світу, зокрема "Молдаваном".

За його інформацією, Рудьковського вже майже два роки немає в країні. "Він поїхав після того, як програв вибори до ВР у своєму рідному окрузі в Козелецькому районі Чернігівської області. Зник Рудьковський одночасно з арештом Єриняка ("Молдавана") наприкінці 2014 року", - розповів Семінський.

Нагадаємо, голову правління "Нафтогазвидобування" Семінського викрали в лютому 2012 року. Знайшли його лише в травні 2015 року. У червні 2014 року в Києві був затриманий Юра Молдаван (Юрій Єриняк). Йому інкримінували вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі) і ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Печерський районний суд Києва 27 жовтня 2015 року звільнив його під заставу в розмірі мільйон гривень.

Зараз "Нафтогазвидобування" контролює Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram