ГоловнаПолітика

Поліцейських пересадять на гібридні позашляховики

Нацполіція отримає 651 автомобіль Mitsubishi Outlander.

Поліцейських пересадять на гібридні позашляховики
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Національна поліція України отримає 651 автомобіль Mitsubishi Outlander у гібридній модифікації, написав голова МВС Арсен Аваков у фейсбуці.

7 липня Міжвідомча робоча група МВС і Мінприроди схвалила проект про заміну автотранспортного парку поліції автомобілями з гібридною силовою установкою на базі кросовера Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric).

Програма схвалена протокольним рішенням Кабміну №15 від 27 травня 2016 і розроблена у співпраці з державними та комерційними структурами Японії в рамках Конвенції ООН про зміну клімату (Кіотського протоколу).

"На практиці, Національна поліція України отримає 651 сучасний автомобіль Mitsubishi - замість давно застарілих ВАЗ і УАЗ", - написав Аваков.

Він очікує, що завдяки переходу Mitsubishi Outlander вдасться заощадити 333,9 млн гривень на рік на паливно-мастильних матеріалах і паливі. Крім того, автопарк Нацполіції буде майже в шість разів менше забруднювати атмосферу парниковими газами.

Нагадаємо, в складі Нацполіції на нових машинах їздять патрульні поліцейські. Понад 1500 гібридних Toyota Prius Японія передала Україні в обмін на використання квоти за викидами парникових газів. Восени минулого року МВС закупило для патрульних 192 автомобілі Renault Dokker і 104 автомобілі Renault Duster. Також патрульні отримали 100 автомобілів Hyundai Sonata, які раніше використовували як таксі в аеропорту "Бориспіль" (закрите Sky Taxi).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram