ГоловнаСуспільствоВійна

Військові просять не пускати журналістів Станко та Реуцького в зону АТО

Представники "Громадського" показали в сюжеті позиції в Авдіївській промзоні

Військові просять не пускати журналістів Станко та Реуцького в зону АТО
Настя Станко
Фото: www.facebook.com/nastya.stanko

Прес-центр штабу АТО попросив СБУ припинити акредитацію журналістів "Громадського ТБ" Анастасії Станко, Костянтин Реуцького і спеціального кореспондента "Новой газеты" Юлії Полухіної.

Причиною, як зазначається в заяві прес-центру АТО, стало оприлюднення відео, на якому видно позиції десантників в Авдіївській промзоні, їхні обличчя і зброю, а також орієнтири для ворога.

"6 липня 2016 року в населеному пункті Авдіївка у промзоні, яку обороняють українські десантники, вели зйомки журналісти "Громадського ТБ" Анастасія Станко та Костянтин Реуцький. З ними також була і представник російського видання "Новая газета" Юлія Полухіна, яку журналісти "Громадського ТБ" представили як свого працівника. Станко та Реуцький не вперше працюють на промзоні, тому їх добре знають десантники. Зазначені журналісти відзняли обстріли наших позицій з боку російських окупаційних військ і двох загиблих українських військовослужбовців у результаті влучання міни в бліндаж", - сказано в повідомленні.

Вранці 8 липня цей сюжет виставили на сайті "Громадського ТБ". Військові домоглися, щоб ролик видалили.

"Через деякий час схожий сюжет вийшов на сайті "Новой газеты" з авторством Юлії Полухіної, який розлетівся по Інтернету, російських ЗМІ і медіа-ресурсах так званої "ДНР", - йдеться в заяві.

Зазначається, що Станко, Реуцький і Полухіна мають акредитацію СБУ і на її підставі відповідні прес-карти. Але Полухіна за весь час перебування в зоні АТО жодного разу не надавала заявок про роботу в підрозділах ЗСУ.

"Підтримуючи ініціативу українських десантників, які обороняють Авдіївську промзону, прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про припинення акредитації журналістів "Громадського ТБ" Анастасії Станко, Костянтина Реуцького і спеціального кореспондента "Новой газеты" Юлії Полухіної до з'ясування всіх обставин", - резюмували військові.

Нагадаємо, СБУ акредитувала 4 857 журналістів для роботи в зоні АТО за весь час її проведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram