ГоловнаПолітика

Рада прописала амністію бійців АТО

Справа Лихоліта обернулася звільненням військових від покарання за нетяжкі злочини.

Рада прописала амністію бійців АТО
Фото: кадр с видео

Верховна Рада прийняла закон "Про амністію у 2016 році", яким, зокрема, звільняють від відбування покарання бійців антитерористичної операції, які вчинили злочини, які не підпадають під категорію особливо тяжких.

Проект закону №4255 прийняли в цілому 247 депутатів.

"Звільнити від відбування покарання у вигляді позбавлення волі на певний строк і від інших покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, а не в тилу, в період її проведення, отримали статус учасника бойових дій, обвинувачених, засуджених за вчинення злочинів, які не є особливо тяжкими злочинами проти життя і здоров'я людини і які не є діяннями, передбаченими частинами другою, третьою і четвертою статті 408, статтею 410, частинами другою 411 Кримінального кодексу України", - йдеться в остаточному варіанті документа.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко виступив за те, щоб Верховна Рада звільнила від відповідальності військовослужбовців, які порушили Кримінальний кодекс мирного часу в бойових діях. Таку заяву він зробив після затримання екс-начальника штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта. Лихоліта запідозрили в захопленні чужого майна, розбійних нападах, погрозі вбивством, викраденні автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram