ГоловнаПолітика

НАБУ оголосило в розшук близького до Суркісів екс-нардепа

Дмитро Крючков проходить у справі "Енергомережі".

НАБУ оголосило в розшук близького до Суркісів екс-нардепа
​Дмитрий Крючков
Фото: rada.gov.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук керівника холдингової компанії "Енергомережа", колишнього нардепа Дмитра Крючкова.

"Уже оголошено в розшук Крючкова", - сказав директор бюро Артем Ситник на засіданні антикорупційного комітету парламенту.

Нагадаємо, про те, що Крючкова оголошено в розшук, 16 червня повідомляв народний депутат Сергій Лещенко. "Сьогодні пред'явлено підозру й оголошено в розшук колишнього депутата Дмитра Крючкова - керівника компанії "Енергомережа" і головного фігуранта корупційної схеми з виведення коштів компанії "Запоріжжяобленерго". "Дах" для схеми протягом минулого року забезпечували брати Суркіси та Ігор Кононенко", - писав Лещенко у своєму фейсбуці. Однак того ж дня НАБУ повідомило, що поки не оголошувало Крючкова в розшук, проте зазначило, що той проходить свідком у кримінальному провадженні.

У лютому-березні за позовами НАБУ суди розірвали договори переуступки між "Енергомережа" і "Запоріжжяобленерго". Ці договори завдали збитків державі на 346 млн гривень. На 116 млн грн на банківських рахунках "Енергомережі" накладено арешт.

Міноритарний пакет акцій "Запоріжжяобленерго" належить братам Суркісам і Костянтину Григоришину.

Крючков був народним депутатом із квітня 2006 до листопада 2007 від Блоку Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram