ГоловнаСвіт

В американському місті Батон-Руж почалися протести після вбивства чорношкірого

Протестувальники вимагають розслідувати вбивство

В американському місті Батон-Руж, штат Луїзіана, почалися протести після того, як поліцейські застрелили чорношкірого чоловіка.

Про це повідомляє Mashable.

Кілька десятків людей вийшли на вулиці міста з вимогою розслідувати вбивство 37-річного Елтона Стерлінга. За даними поліції, його застрелили вранці у вівторок, 5 липня, під час сварки з двома правоохоронцями, він помер на місці.

За інформацією правоохоронних органів, в поліцейський відділок надійшов анонімний дзвінок: один з жителів міста поскаржився на чорношкірого чоловіка, продавця CD-дисків, який погрожував йому пістолетом. Патруль негайно виїхав на виклик.

На відеозапису інциденту тривалістю 48 секунд, викладеному в Інтернет, видно, як двоє поліцейських валять на землю людину в червоній сорочці, після чого один з них, приставивши до голови затриманого пістолет, каже: "Тільки поворухнись, Богом присягаюся". Після цього можна почути звуки двох пострілів. Розтин показав, що Стерлінг помер від численних вогнепальних поранень у груди і в спину.

"Він би ніколи не став битися з поліцією, - розповіла Шаріда Стерлінг, двоюрідна сестра загиблого. - Він би ніколи не витягнув пістолет, він був би занадто наляканий". За словами свідка Абдулли Муфлахі, в руках у Стерлінга не було зброї, і він не намагався дістати пістолет. Зброю з кишені Стерлінга, за версією Муфлахі, витягли поліцейські вже після інциденту.

В останні роки в США неодноразово ставалися інциденти, пов'язані зі вбивствами чорношкірих американців поліцейськими. Найгучніші з них відбулися у Фергюсоні (штат Міссурі), Балтиморі (штат Меріленд) і низці інших штатів. У країні пройшли багатотисячні акції протесту, що нерідко переростали в заворушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram