ГоловнаСуспільствоВійна

На окупованих територіях Донбасу залишається 111 заручників (оновлено)

Це цивільні і військові.

На окупованих територіях Донбасу залишається 111 заручників (оновлено)
Фото: Макс Требухов

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей у цей час у полоні бойовиків перебуває 111 осіб.

Про це повідомила представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Після звільнення Івана Без'язикова, на окупованих територіях, згідно з інформацією СБУ, якою ми користуємося, залишається 111 громадян України. Це цивільні і військові", - сказала вона в кулуарах парламенту.

Оновлення. Українська сторона готова обміняти 50 осіб, на яких є запит із боку бойовиків, на 25 заручників, яких утримують на окупованих територіях. Про це повідомила Геращенко в кулуарах Ради, пише РБК-Україна.

"У понеділок у Мінську українська сторона сказала про нашу готовність передати другій стороні 50 тих людей, про яких вона просить, для звільнення 25 заручників, які перебувають у в'язницях в ОРДЛО понад рік і мають важкі проблеми зі здоров'ям", - сказала Геращенко.

Також, за її словами, заради звільнення заручників, українська сторона готова передати вісьмох затриманих біля Широкиного диверсантів, яких представники бойовиків називають саперами.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи 20 квітня всі сторони - ОБСЄ, РФ і сепаратисти - підтримали ініціативу України про обмін полоненими в форматі 25 на 50 (25 утримуваних у "ДНР" людей на 50 сепаратистів, затриманих в Україні) до Великодня. Однак напередодні з'ясувалося, що "ДНР" під різними приводами заблокувала обмін полоненими.

Відтоді це питання залишається невирішеним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram