ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кремль має намір до 2018-2020 року відключити російський сегмент інтернету від світового

Інтернет вважають "ворожим середовищем", на який не можна впливати, а можна тільки закрити.

Кремль має намір до 2018-2020 року відключити російський сегмент інтернету від світового
Фото: segodnya.ua

Російська влада розглядає Інтернет як ворожий вид комунікації і планує його відключити від зовнішнього середовища.

Про це повідомив російський експерт Валерій Соловей в інтерв'ю LB.ua.

"І якщо раніше інтернет намагалися контролювати, то зараз інша логіка: він небезпечний сам по собі, цифрове середовище вороже, тому треба готуватися до того, щоб повністю його взяти під контроль. Що заплановано десь до 2018-2020 років. У підсумку російський інтернет повинен бути повністю або майже повністю відключений від зовнішнього середовища", - сказав експерт.

За його словами, інтернет розглядають як "вороже середовище". "Це рівнозначно тому, якби сказали, що проблема не в самій книзі "Майн кампф", а в книгодрукуванні, завдяки якій вона стала відомою. Небезпечне книгодрукування. Небезпечний телевізор. Або небезпечний інтернет", - сказав Соловей.

"Причому я можу сказати, що ті люди, які генерують таку політику щодо інтернету, - вони не розуміють, як він технологічно влаштований. Вони не знають, що технологічно це все одно не реалізовується, але в них є абсолютна переконаність у тому, що інтернет - ворожа комунікація", - додав він.

Такий намір експерт назвав "спробою тоталітаризму цифрової епохи": "в 2016-му стався якісний зсув - якщо раніше репресивна політика була спрямована проти певних груп, наприклад, проти опозиції, то тепер це політика, покликана залякати все суспільство загалом, накинути на нього вузду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram