ГоловнаСуспільствоВійна

З полону бойовиків звільнено полковника ЗСУ Без'язикова

Його узято в полон у серпні 2014.

У вівторок ввечері з полону проросійських бойовиків звільнено полковника Збройних сил України Івана Без'язикова.

Про це представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила в фейсбуці.

"Він був у полоні бойовиків із серпня 2014. І в результаті важкої оперативної роботи і оперативних дій нарешті він на волі. Президент першим від керівника СБУ В. Грицака дізнався про успішне проведення операції, на яку він кілька днів тому дав добро", - написала Геращенко.

За її словами, Івана Без'язикова утримували не в СІЗО чи колишньому приміщенні донецького СБУ, а в іншому місці. Бойовики не підтверджували його місцезнаходження, не давали інформацію, де він, стверджували, що у них такого немає.

"Уже завтра Іван Без'язиков буде в Києві. А сьогодні він уже обійняв свою сім'ю, дружину Маргариту", - повідомила Геращенко.

Символічно, що Івана Без'язикова звільнено в день звільнення Слов'янська, додала вона.

Нагадаємо, за даними уповноваженого президента з мирного врегулювання конфлікту Ірини Геращенко, в Донецькій і Луганській областях, а також в Росії, перебуває не менш як 113 українських полонених. Деякі з них чекають звільнення два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram