ГоловнаСвіт

Юнкер висміяв лідерів агітації за "Брекзит"

Голова Єврокомісії вважає, що "блискучі герої "Брекзиту" стали сумними героями нашого часу".

Юнкер висміяв лідерів агітації за "Брекзит"
Фото: EPA/UPG

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер висміяв провідних лідерів агітації за вихід Великобританії з Європейського Союзу, які після референдуму про "Брекзит" і напередодні переговорів про нього відійшли від справ.

Про це інформує Радіо Свобода.

"Я є свідком того, як блискучі герої "Брекзиту" стали сумними героями нашого часу", - сказав він під час обговорень в Європейському парламенті, маючи на увазі екс-мера Лондона Бориса Джонсона і екс-голову Партії незалежності Сполученого Королівства Найджела Фаража.

"Ті, хто став причиною цього результату (референдуму, - ред.) у Великобританії, залишають сцену один за одним - Джонсон, Фараж і інші. Відверто кажучи, вони ретронаціоналісти, а не патріоти. Патріоти не залишають корабля. Коли стає важко, вони залишаються", - сказав Юнкер.

Як повідомлялося, в понеділок один з провідних агітаторів кампанії за вихід Великобританії з Європейського Союзу Найджел Фараж покинув пост голови Партії незалежності Сполученого Королівства, заявивши, що здійснив свою політичну мету. За його словами, "перемога прихильників виходу на референдумі означає, що мої політичні амбіції досягнуті".

Кілька днів до цього екс-мер Лондона Борис Джонсон, теж один з провідних агітаторів за вихід Британії з ЄС, вийшов із змагання за пост голови керівної нині в країні Консервативної партії, а потім і за посаду прем'єр-міністра.

Попередній прем'єр і голова партії Девід Камерон після референдуму, на якому учасники з невеликою перевагою проголосували за вихід країни з ЄС, заявив, що покине пост через три місяці, тому що переговори про умови виходу повинен вести інший голова уряду.

Нагадаємо, референдум у Великобританії з питання про подальше перебування країни в ЄС пройшов 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9% голосів. Явка склала 72%.

Також нагадаємо, що після перемоги прихильників "Брекзиту" Фараж заявив, що основне гасло євроскептиків було помилкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram