ГоловнаПолітика

Україна зняла Онищенка з Олімпіади

Нардеп має олімпійську ліцензію в конкурі

Україна зняла Онищенка з Олімпіади

Україна не включить нардепа Олександра Онищенка, з якого сьогодні зняли недоторканність, до складу збірної команди на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомив міністр Ігор Жданов.

"Він має олімпійську ліцензію в дисципліні конкур. Для мене тут не може бути жодних дискусій. Я не підпишу наказ про включення пана Онищенка до складу національної олімпійської збірної команди нашої країни. Людина, яка перебуває під слідством за підозрою в корупції, не може представляти Україну на Олімпійських іграх", - написав він у фейсбуці.

У коментарі виданню "Страна" Онищенко заявив, що "в Ріо, напевно, вже не полечу", і порадив шукати інших конкуристів на "лаві запасних".

Крім Онищенка, олімпійську ліцензію в конкурі від України мають Аліса Данилова, Кассіо Ріветті, Ференц Центермай, Рене Таббель і Ульріх Кірхофф.

Нагадаємо, що Онищенкові інкримінують завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram