ГоловнаСвіт

В аеропорту Кишинева влаштували протест проти приїзду віце-прем'єра РФ Рогозіна

Рогозін проведе низку зустрічей з молдавськими політиками і "керівництвом" невизнаної ПМР

В аеропорту Кишинева влаштували протест проти приїзду віце-прем'єра РФ Рогозіна
Дмитрий Рогозин
Фото: http://lenta.ru

В аеропорту молдавської столиці Кишинева проводиться акція протесту проти приїзду в Молдову віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна.

Як повідомляє "Интерфакс", в акції беруть участь кілька десятків людей. Вони представляють партію "Праві", Асоціацію ліберальних студентів, спільноту прихильників об'єднання з Румунією "Молодь Молдови".

"Ми організували цю акцію, оскільки вважаємо, що таких політиків, як Дмитро Рогозін, не слід допускати в Молдову Рогозін неодноразово ображав наш народ і країну. В одній зі своїх книг він зізнається, що на боці сепаратистів воював проти Молдови. Про яку співпрацю можна з ним вести переговори після цього?" - сказав голова Асоціації ліберальних студентів Молдови Іон Курча.

Поліція перегородила доступ маніфестантів до залу офіційних делегацій аеропорту. Кортеж Рогозіна безперешкодно поїхав до міста.

Сьогодні Рогозін має зустрітися з віце-прем'єр-міністром, міністром економіки Молдови Октавіаном Калмиком. Вони обидва є співголовами молдавсько-російської міжурядової комісії з торгово-економічного співробітництва, яка не проводила засідання близько трьох років.

Рогозін також проведе зустріч з віце-прем'єр-міністром Молдови з реінтеграції Георгієм Баланом, який є головним парламентарем Молдови на переговорах щодо врегулювання придністровського конфлікту.

Увечері Рогозін вирушить до Придністров'я, де відбудеться його зустріч з лідером невизнаної Придністровської Молдавської республіки Євгеном Шевчуком. У середу він зустрінеться також з "головою Верховної ради" Придністров'я Вадимом Красносельським та іншими "посадовими особами" ПМР. Він також виступить із промовою на сесії ВР Придністров'я.

У другій половині дня в середу Дмитро Рогозін повернеться до Кишинева, де о 15:00 зустрінеться з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом.

Нагадаємо, що в лютому Рогозіна не пустили в Чорногорію через те, що він перебуває у списку санкцій ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram