ГоловнаПолітика

Онищенко проситиме політичного притулку в Англії

Нардеп має намір "боротися з божевільною і злочинною владою"

Онищенко проситиме політичного притулку в Англії
Александр Онищенко

Позбавлений недоторканності депутат Олександр Онищенко має намір просити політичного притулку за кордоном.

Про це він заявив в інтерв'ю Strana.ua.

"Ну, де у світі можна отримати статус політичного біженця? Буду вивчати. Англія, напевно. Мені подобається Лондон, гарне місто", - сказав він, відповідаючи на питання, це буде Росія чи країна в Європі?

Він також заявив, що "допомагатиме українському народові боротися з божевільною і злочинною владою".

"Тепер закінчилося життя Онищенка-бізнесмена, починається життя іншого Онищенка - людини, яка 24 години на добу витрачатиме на те, щоб допомогти українському народові боротися з цією божевільною і злочинною владою. Такого беззаконня я ще не бачив. Втім, я знав про те, яке буде рішення, ще вранці. Тому я не в Києві", - заявив нардеп.

Коментуючи сьогоднішнє голосування в парламенті, він заявив, що політика - "цинічна річ". Він також визнав "особистою помстою" те, що нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Рабинович проголосував за зняття з нього недоторканності.

"У нас з ним давня, особиста історія протистояння, яка тягнеться ще з часів продажу футбольного клубу "Арсенал". Я купив клуб у Рабиновича. Особиста помста", - сказав Онищенко.

Нагадаємо, сьогодні Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності та арешт Онищенка, якого підозрюють у газових махінаціях. Сам Онищенко в парламент не з'явився, пояснивши своє рішення тим, що "його підставили і кинули". За його словами, зараз він перебуває в Австрії.

Онищенкові інкримінують завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Генпрокуратура подала в Раду подання про зняття недоторканності з Онищенка. Поки парламент це подання не розглянув, депутат вільний у пересуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram