ГоловнаСуспільствоПодії

Проти учасників блокування кордону з Польщею порушили справу

Жителям Львівської області загрожує арешт

Проти учасників блокування кордону з Польщею порушили справу

Поліція порушила кримінальні провадження за фактами блокування доріг біля пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

"За фактами блокування заїзду-виїзду на автодорогах біля пунктів пропуску "Шегині" (Мостиський район), "Рава-Руська" (Жовківський район), "Краковець" (Яворівський район), яке здійснювалося місцевими жителями з 10.00 4 липня до ранку 5 липня, порушено кримінальні провадження за ч.1 ст.279 КК України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років)", - повідомляється на сайті обласної поліції.

Нагадаємо, з 4 липня Польща на місяць скасувала малий прикордонний рух з Україною. Жителі прикордонних територій з правом безвізового в'їзду на територію Польщі, не задоволені тим, що кордон тепер потрібно перетинати на загальних підставах, заблокували пункти пропуску "Шегині", "Грушів", "Рава-Руська" та "Краковець". "Грушів" вдалося розблокувати вдень у понеділок, до ранку вівторка розблокували й інші пункти пропуску.

Причиною тимчасового скасування Польщею малого прикордонного руху з Україною стало проведення в країні саміту НАТО і візит Папи Римського. Крім України, Польща ввела обмеження на кордоні з Росією, Німеччиною, Словаччиною, Чехією та Литвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram