ГоловнаСвіт

Ізраїль пообіцяв відповідати на теракти палестинців укріпленням житла на Західному березі Йордану

Ізраїльська армія повністю блокувала район Хеврона і навколишніх сіл

Ізраїль пообіцяв відповідати на теракти палестинців укріпленням житла на Західному березі Йордану
Архив
Фото: EPA/UPG

Уряд Ізраїлю дав "зелене світло" на будівництво 42 будинків на Західному березі Йордану.

Як повідомляє euronews, мова йде про будівництво нових будинків в ізраїльському поселенні Кір'ят-Арба, розташованому по сусідству з Хевроном. Там минулого четверга, 30 червня, зарізали 13-річну дівчинку.

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що будівництво нових будинків пошле чіткий сигнал, що кожна нова атака буде лише сприяти укріпленню єврейських поселень на Західному березі Йордану.

"Ми продовжуємо вести боротьбу з тероризмом. У цьому поєдинку є успіхи і невдачі. Ми вживаємо всіх заходів, які є в нашому розпорядженні, в тому числі і такі безпрецедентні як блокада Хеврона і його 700 тисяч жителів. Ми вирішили також анулювати дозвіл на роботу в Ізраїлі для всіх жителів села Бані-Наїм", - заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на засіданні військово-політичного кабінету.

У суботу ізраїльська армія повністю блокувала район Хеврона і навколишніх сіл хевронського нагір'я. Термін дії цих додаткових заходів не повідомляється.

Нагадаємо, на початку червня Ізраїль відкликав дозволи на в'їзд у країну для 83 тис. палестинців. Це стало відповіддю на вбивство чотирьох ізраїльтян двома палестинськими бойовиками, яке сталося в Тель-Авіві 8 червня.

Палестино-ізраїльський конфлікт загострився в жовтні 2015 року. Відтоді було вбито понад 30 ізраїльтян і двоє американських туристів. Ізраїльські війська застрелили щонайменше 200 палестинців, більшість з яких, згідно із заявами ізраїльської влади, були бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram