ГоловнаПолітика

Поліція встановила перші камери для фіксації порушень ПДР

Вони здатні розрізняти номерний знак автомобіля та фотографувати порушника

Поліція встановила перші камери для фіксації порушень ПДР
Фото: panoramio.com

Поліція встановила перші камери для автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Наразі їх всього три - дві в Одесі і одна в Києві на вулиці Олени Теліги, 51, в майбутньому планується встановити від 3 до 5 тисяч таких відеокамер.

Як пояснила начальник Національної поліції Хатія Деканоїдзе, зараз реалізується пілотний проект для цього, тому ніяких повідомлень про порушення правил руху водіям розсилати не будуть. Притягати порушників до адміністративної відповідальності, згідно з планами, почнуть з вересня 2016 року.

Камери будуть здатні розрізняти номерний знак автомобіля та зробити фотографію водія, який порушив ПДР.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тестові камери почали працювати вранці 4 липня, і за перші шість годин зафіксували порушення на суму більш ніж 3 млн гривень. Наразі мова йде тільки про перевищення допустимої швидкості, але в перспективі, можливо, камери фіксуватимуть і інші порушення, наприклад, перетин подвійної суцільної лінії.

Нагадаємо, закон, яким вводиться автоматичне фотозйомка і відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, набув чинності ще на початку серпня 2015 року.

Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram