ГоловнаСуспільствоПодії

ДТП за участю фотографа LB.ua влаштував директор із вантажних перевезень УЗ

Івана Федорка розшукують силовики.

Винуватцем ДТП, в якій постраждали журналіст LB.ua Максим Левін і члени його сім'ї, є функціонер "Укрзалізниці" Іван Федорко.

Цю інформацію LB.ua підтвердили свідки ДТП, які були на місці події (дорога Боярка-Забір'я) в неділю ввечері. Намагаючись "зам'яти питання" з поліцією за фактом ДТП, Федорко пред'явив посвідчення "помічника голови Ради ветеранів МВС", виписане на його ім'я. "Корочка", судячи з усього, несправжня - до структур МВС Федорко стосунку ніколи не мав. Як і сама "Рада ветеранів МВС" - з'ясувалося, що це - громадська організація.

Іван Федорко працює в структурі Мінтрансу, конкретно - директором із вантажних перевезень і логістики. Посада ця - і офіційно і неофіційно - вважається однією з найбільш "хлібних" на УЗ.

До цього був начальником Придніпровської залізниці.

Іван Федорко 1966 року року народження - кадровий чиновник. Офіційно зареєстрований у Дніпровському районі Києва, по вулиці Раїси Окіпної, однак постійно проживає, за наявною інформацією, у великому особняку в Забір'ї (Київська область) - неподалік від якого і сталася ДТП.

Формально на Федорка записана лише скромна "Тойота Камрі" 2011 року випуску, Audi Q7, на якій було скоєно ДТП, записана, мабуть, на когось із членів його сім'ї. Можливо, на дружину, яка в момент аварії перебувала в салоні. Або на доньку, яка разом із чоловіком проживає в Лондоні. Уже на місці ДТП стало очевидно: Федорко був у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Ось, що розповідає свідок Олександр Кравченко: "Повертаючись із дачі з дружиною, донькою і старшим онуком, ми їхали по дорозі, яка проходила через ліс (Боярка - Забір'я), побачив скупчення машин. Підійшов ближче, на землі лежала закривавлена жінка. Оскільки я є учасником громадської організації "Мотохелп" (щодо надання допомоги мотоциклістам, які потрапили в ДТП), вмію надавати першу допомогу і мав при собі добре укомплектовану аптечку. У жінки була травмована голова, швидше за все, перелом лівої руки в ділянці плеча, забій внутрішніх органів, тому що вона насилу дихала, і невелика кровотеча, яку вдалося зупинити, наклавши джгут. У дитини - розсічення на лобі, доволі серйозне, що кровоточить. Імовірно, струс мозку. Діти дуже сильно плакали, всі їх намагалися якось заспокоїти. Це п'яне ч * увесь час підходило до закривавленої жінки, намагалося щось пояснювати. Потім заявив, що за кермом був не він, а його водій. Його постійно заспокоювала дружина. Я дочекався "швидку", допоміг помістити в машину жінку і поїхав. Допомогти я більше нічим не міг. Поліції не дочекався. Вона їхала дуже довго".

З лікарні, куди Федорка відправили для медичного огляду - на предмет наявності алкоголю в крові, - він утік. Точніше, його відбили власні охоронці та відвезли в невідомому напрямку.

На цей момент точного місця перебування Федорка невідомо, його розшукують силовики, за фактом події порушено справу. Мобільний телефон чиновника вимкнений.

Прохання до всіх, кому відомо щось про місце перебування Федорка, повідомити за тел.: (044) 230 4962 або в фейсбук LB.ua або в фейсбук Соні Кошкіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram