ГоловнаПолітика

Луценко вважає, що "слова офіцера" буде достатньо для зміни запобіжного заходу Лихоліту

Генпрокурор взяв справу під особистий контроль

Луценко вважає, що "слова офіцера" буде достатньо для зміни запобіжного заходу Лихоліту
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор вважає, що слідство недостатньо вивчило обставини справи бійця батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта (позивний "Батя"). Про це він сказав в ефірі 112 каналу, повідомляють Українські Новини.

"Я беру цю справу під особистий контроль. Зараз в дорозі я вивчив матеріали і вважаю, що слідство проведено не в повному обсязі і не вивчені всі обставини ситуації, яка складалася тоді навколо батальйону "Айдар", - сказав він.

Луценко зауважив, що особисто знає "Батю" і вважає, що слова офіцера, яке він дасть, буде достатньо для зміни запобіжного заходу.

Генпрокурор виступає за додаткове розслідування.

Луценко наголосив, що бійці "Айдару" в 2014 року не були забезпечені транспортними засобами для захисту держави, тому мусили добувати їх.

За його словами, необхідно дати юридичну оцінку факту вилучення транспортних засобів у керівників місцевого самоврядування Луганської області.

Луценко підкреслив, що необхідно провести розслідування діяльності місцевих керівників самоврядування в Луганській області, які допустили сепаратистський референдум.

Також Луценко виступив за припинення блокування Печерського районного суду Києва.

Нагадаємо, вчора ввечері командиру батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Народні депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, щоб правоохоронці не змогли вивезти його в СІЗО.

Генеральний прокурор Юрій Луценко в понеділок, 4 липня, зустрінеться з узятим під варту бійцем батальйону "Айдар" Валентином Лихолітом, після чого може бути подано клопотання про зміни останньому запобіжного заходу.

Генеральна прокуратура повідомляє, що Валентин Лихоліт підозрюється в пограбуванні, керівництві бандою, крадіжці автомобілів і погрозі вбивства правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram