ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає об'єктивно провести розслідування справи Лихоліта

Партія закликає органи правосуддя встановити істину.

"Батьківщина" вимагає об'єктивно провести розслідування справи Лихоліта
Фото: Макс Требухов

Партія «Батьківщина» глибоко обурена рішенням суду про арешт колишнього керівника штабу батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта, під командуванням якого воювала Надія Савченко. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Арешт патріота - колишнього "айдарівця", який стався в п'ятницю ввечері, безпрецедентний за своєю суттю. Чинна влада замість того, щоб проводити реальні правові реформи і боротися зі справжніми злочинцями, відкриває сумнівні справи проти добровольців, які першими вийшли захищати Україну", - йдеться в заяві.

"Обурює той факт, що «Батю» Валентина Лихоліта військова прокуратура затримала за заявою сепаратистів з Сєвєродонецька. А горезвісний Печерський районний суд Києва на цій підставі відправив військового на два місяці під арешт, незважаючи на всі юридичні аргументи", - заявляє партія.

"Ми закликаємо органи правосуддя зробити все для встановлення істини у цій гучній справі. Ми вимагаємо проводити розслідування об'єктивно і керуватися законом, а не політичною доцільністю. Керівники держави повинні нарешті зайнятися справжньою, а не клоунською боротьбою зі злочинністю", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вчора ввечері командиру батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Народні депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, щоб правоохоронці не змогли вивезти його в СІЗО.

Генеральний прокурор Юрій Луценко в понеділок, 4 липня, зустрінеться з узятим під варту бійцем батальйону "Айдар" Валентином Лихолітом, після чого може бути подано клопотання про зміни останньому запобіжного заходу.

Генеральна прокуратура повідомляє, що Валентин Лихоліт підозрюється в пограбуванні, керівництві бандою, крадіжці автомобілів і погрозі вбивства правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram