ГоловнаПолітика

Нардепи просять Порошенка розформувати Печерський райсуд (документ)

Нардепи наводять приклади резонансних справ, які розглядав Печерський суд

Народні депутати та активісти звернулися з листом до Петра Порошенка з проханням розформувати Печерський райсуд Києва.

У листі, який є в розпорядженні LB.ua, зокрема йдеться:

"Ще за часів Януковича, Печерський районний суд Києва навмисно сформовано так, щоб садити в тюрми політичних опонентів, ухвалювати свідомо неправомірні, політично вмотивовані рішення, на зразок судилища над екс-головою МВС, нині головою Генпрокуратури Юрієм Луценком".

"З огляду на те, що Печерського суду не торкнулася люстрація, його співробітники продовжують виконувати політичні замовлення. Так, всі судді зазначеної установи відмовилися приймати до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх народних депутатів Олександра Єфремова і Олександра Стояна, передавши справу для визначення підсудності до Апеляційного суду України", - йдеться в заяві.

У листі наводяться приклади розгляду Печерським судом справ проти екс-командира «Беркуту» Дмитра Садовника, якого відпустили з-під варти, після чого він втік, а також проти Ярослава Кашуби, якого спіймали на хабарі в розмірі понад 600 000 гривень, але рішенням Печерського суду його поновлено на посаді голови Держслужби.

"...Просимо Вас уважно розглянути наше звернення і якомога швидше вжити відповідних заходів з реформування Печерського районного суду Києва і проведення ретельної перевірки діяльності його особового складу останнім часом", - заявляють депутати та активісти.

Під листом поки що підписалися нардепи Євген Дейдей (БПП), Ігор Мосійчук (Радикальна партія), В'ячеслав Костянтинівський (позафракційний).

Нагадаємо, вчора ввечері командиру батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Народні депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, щоб правоохоронці не змогли вивезти його в СІЗО.

А сьогодні бійці батальйонів "Айдар", "Азов", "Донбас" перекрили вулицю Хрещатик навпроти в'їзду до Печерського райсуду Києва в знак протесту проти рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram