ГоловнаПолітика

Луценко призначив нового прокурора Миколаївської області

Відомство очолив уродженець Львівської області Тарас Дунас.

Луценко призначив нового прокурора Миколаївської області
Тарас Дунас
Фото: Преступности.Нет

Генеральний прокурор Юрій Луценко призначив прокурором Миколаївської області Тараса Дунаса.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"У кожній області, призначаючи обласного прокурора, я звертаюся до громадськості. Моя позиція дуже проста - я готовий співпрацювати з громадськістю для очищення прокуратури. Але ніхто - ні громадськість, ні мільйонери, ні депутати - не диктуватимуть, хто буде прокурором. Вони можуть вимагати, хто не повинен бути прокурором. Я це буду чути", - сказав Луценко, представляючи колективу нового керівника.

Дунас народився 17 серпня 1976 року в місті Городок Львівської області. Закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка.

З 2001-го по 2004 рік працював прокурором Жовківського району Львівської області. З травня 2004-го по травень 2014-го був начальником управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави обласної прокуратури. Пізніше - заступником прокурора Львівської області.

У 2014 році обіймав посади заступника начальника Головного управління представництва та організації участі в кримінальному провадженні в суді Генеральної прокуратури, а у 2015 році очолив відомство. Він також був кандидатом на посаду антикорупційного прокурора.

Нагороджений нагрудними знаками "Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури" III ступеня, 2007 рік, "Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури" II ступеня, 2009 рік, "За бездоганну службу в органах прокуратури", 2013 рік.

Нагадаємо, на початку червня на великому хабарі затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколу Романчука. Героя України Романчука і ще трьох чиновників спіймали на отриманні хабара в розмірі $90 тис. Згодом під будинком Романчука знайшли мережу тунелів зі скарбами. Після цього у відставку подав миколаївський губернатор Вадим Меріков, а голова Національної поліції звільнила начальника поліції області Віталія Гончарова.

Також 29 червня Луценко звільнив прокурора Миколаївської області В'ячеслава Кривов'яза

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram