ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив план розподілу "Нафтогазу"

Газ трубопроводами транспортуватиме нова компанія.

Кабмін затвердив план розподілу "Нафтогазу"
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів у п'ятницю затвердив план виокремлення з "Нафтогазу України" функції транспортування газу магістральними газопроводами.

Рішення прийнято для виконання Третього енергопакету ЄС і закону про ринок природного газу. Третій енергопакет забороняє компаніям одночасно і продавати, і транспортувати газ та електроенергію. Щоб вирішити цю проблему, компаніям було запропоновано продати транспортні мережі або віддати їх управління в руки незалежного оператора.

Секретаріат Енергетичного співтовариства рекомендував Україні організувати нову компанію для поступової передачі їй функцій оператора ГТС. Майбутній оператор ГТС має бути сформований на підставі нової компанії окремо і незалежно від поточної структури "Нафтогазу".

Нагадаємо, в грудні 2015 року Кабмін дав старт реформуванню управлінням НАК "Нафтогаз України", затвердивши новий статут холдингу. Реформа включає створення незалежної наглядової ради та корпоративних функцій внутрішнього аудиту, комплаєнсу, протидії корупції й управління ризиками, які будуть підпорядковані наглядовій раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram