ГоловнаСвіт

Путін дозволив продавати путівки в Туреччину

Уряду доручено скасувати заборону на чартери між Росією і Туреччиною.

Путін дозволив продавати путівки в Туреччину
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про скасування в РФ заборони на продаж туристичних путівок до Туреччини.

Про це інформує РБК.

Зазначають, що питання про скасування інших обмежень буде вирішуватися під час переговорів між урядами двох країн.

Згідно з повідомленням прес-служби Кремля, Путін вніс зміни в указ від 28 листопада 2015 року про застосування спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки. Йдеться про скасування обмеження на реалізацію туристського продукту, що передбачає відвідування Туреччини громадянами Росії.

Крім цього, голова РФ доручив уряду вжити заходів, що передбачають скасування заборони на чартерні повітряні перевезення між Росією і Туреччиною, а також провести переговори з урядом цієї країни з питань зовнішньоекономічних відносин.

В указі йдеться, що залежно від результатів переговорів із Туреччиною уряд буде вносити пропозиції про зміну терміну дії або характеру спеціальних економічних та інших заходів.

29 червня 2016 року президент Володимир Путін після телефонної розмови з турецьким лідером Реджепом Ердоганом заявив про швидке зняття обмежень на поїздки російських туристів на курорти Туреччини та скасування заборони на чартерні перельоти.

Удень 30 червня голова уряду Росії Дмитро Медведєв заявив, що економічні санкції, які були запроваджені щодо Туреччини, скасовуватимуть у декілька етапів.

У відповідь на збитий Су-24 Росія в 2015 році ввела санкції проти Туреччини. До ввезення в Росію були заборонені турецькі овочі, фрукти, м'ясо птиці. Москва також ввела заборону на виконання турецькими компаніями окремих видів робіт і послуг.

Крім того, туроператорам заборонили продаж путівок до Туреччини. Між країнами припинилися чартерні перевезення.

Як повідомляли наприкінці травня, в Туреччині зафіксовано найбільший за 17 років відтік туристів. Кількість російських туристів у країні в 2016 році скоротилася майже на 80 відсотків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram