ГоловнаПолітика

Яценюк - лідерам США і ЄС: ви не маєте права скасовувати санкції проти Росії, поки Україна не поверне Донбас і Крим

Лідер "Народного фронту" виступив в Атлантичній Раді у США.

Яценюк - лідерам США і ЄС: ви не маєте права скасовувати санкції проти Росії, поки Україна не поверне Донбас і Крим
Фото: nfront.org.ua

Україна - єдина країна в Європі, яка бореться з добре оснащеною російською армією.

Про це під час візиту у США заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

«Ми боремося не тільки за наші кордони, нашу незалежність і нашу територію. Ми боремося за європейські межі і кордони країн-членів НАТО. За мир і стабільність у всій Європі», - наголосив Яценюк під час виступу в Атлантичній Раді.

Він підкреслив, що з боку Росії не виконуються умови перемир'я на сході України: «Російські військові та російські бандити продовжують вбивати українських солдатів і місцевих жителів. Обстріли відбуваються щодня. Вони не дозволяють ОБСЄ оглядати і контролювати кілька ділянок».

«Росія нічого не зробила для імплементації Мінських домовленостей. Це порожні слова», - наголосив Арсеній Яценюк.

Мета президента Путіна, зазначив лідер «Народного фронту», - відновити сфери впливу: «Він хоче боротися зі США і з ЄС. Він хоче розділити Європейський Союз і єдність між США і ЄС. Йому не потрібен Донецьк, Луганськ і Крим - йому потрібна вся Україна».

«Але ми зупинили російські війська. Ми захистили нашу Батьківщину, розбудували нашу армію. І ми - єдина країна в Європі, яка бореться з добре оснащеною, озброєною до зубів російською армією. І нам потрібна підтримка», - підкреслив він.

«Вільний світ повинен бути дійсно вільним. І ми хочемо бути вільними. А ми можемо зробити це тільки тоді, коли діємо спільно і керуємося цінностями, а не цінами», - сказав лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк звернувся до лідерів США і ЄС: «Ви не маєте права скасовувати санкції проти Росії, поки Росія повністю не виконає Мінські домовленості і поки Україна не поверне контроль над Донецьком, Луганськом і Кримом».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram