ГоловнаСвіт

Путін продовжив продуктове ембарго ще на півтора року

Антисанкції діятимуть до 31 грудня 2017 року.

Путін продовжив продуктове ембарго ще на півтора року
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про продовження продуктового ембарго, введеного у відповідь на антиросійські санкції, до кінця 2017 року.

Документ опубліковано на російському порталі правової інформації.

"Продовжити з 6 серпня 2016 року по 31 серпня 2017 року дію окремих спеціальних економічних заходів, передбачених указом президента РФ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації" і продовжених указом президентом РФ від 24 червня 2015 року", - йдеться в указі.

Цим указом російський уряд отримав право за необхідності вносити пропозиції про зміну терміну дії зазначених економічних заходів.

Список заборонених до ввезення товарів опубліковано на сайті уряду Росії. Перелік включає м'ясо великої рогатої худоби, свинину та харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібних, молюсків та інших водяних безхребетних, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Росія розширила на Україну заборону на ввезення сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, яку раніше було запроваджено відносно країн Євросоюзу, Канади, США, Австралії і Норвегії. Ці країни "завинили" перед Росією тим, що слідом за ЄС продовжили "кримські" економічні обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram