ГоловнаЕкономікаДержава

Екс-заступник міністра ЖКГ вважає низькою квартплату в Україні

"Напрошується анекдот: ми тиждень не годували корову, а вона молоко щось перестала давати"

Екс-заступник міністра ЖКГ вважає низькою квартплату в Україні
Руслан Крамаренко
Фото: Макс Требухов

Колишній заступник міністра ЖКГ Руслан Крамаренко вважає, що квартирна плата в Україні не дозволяє утримувати належним чином і модернізувати житловий фонд.

Про це він заявив на круглому столі "Багатоквартирні будинки у власності українців" в Інституті Горшеніна.

За його словами, у Києві на утримання будинків йде тільки 8% від загальних комунальних платежів. "Напрошується анекдот: ми тиждень не годували корову, а вона молоко щось перестала давати", - сказав Крамаренко.

Це призводить до того, що будинки поступово доводять до непридатності, підкреслив він. "У нас залишаться класні труби, класне водопостачання - ну, судячи з сьогоднішніх тарифів - а куди все це постачати? У нас залишаться халупи", - вважає Крамаренко.

Він також розповів, що зараз зайнявся бізнесом з управління житловими будинками, купивши одну з таких компаній у Кременчуці. "У 2008 році було проведено експеримент у Кременчуці, і було створено тоді дві керуючі компанії. Одну з них я купив", - повідомив Крамаренко.

Нагадаємо, у травні 2015 року Рада ухвалила закон про власників багатоповерхівок, яким вводиться інститут управителів багатоквартирними будинками.

Закон набуває чинності 1 липня, але на час проведення конкурсів з обрання управителів або створення об'єднання власників багатоквартирних будинків (ОСББ) багатоквартирні будинки продовжать обслуговувати ЖЕКи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram