ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі перевищила 70

Дві третини порушень сталися поблизу Маріуполя.

Кількість обстрілів на Донбасі перевищила 70
Фото: Макс Левин

За минулу добу зафіксовано 71 випадок відкриття вогню бойовиками на Донбасі. На Маріупольському напрямку обстрілів було 46, на Донецькому 19 і на Луганському шість.

На Маріупольському напрямку в районі Широкиного протягом доби зафіксовано 15 обстрілів з усіх видів стрілецької зброї та мінометів, а з 20:00 до 21:00 противник тричі відкривав вогонь із самохідних артустановок. Також неспокійно було в районі Мар'їнки, Красногорівки, Чермалика, Лебединського та Водяного, де для обстрілів опорних пунктів військових ворог задіяв міномети. По позиціях біля Новотроїцького, Старогнатівки, Павлополя і Талаківки бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів. З території Докучаєвська обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Новотроїцького із самохідних артустановок калібру 122 мм, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку під вогонь з кулеметів великого калібру і автоматичних гранатометів потрапили укріплення біля Троїцького, Зайцевого, Майорська і Луганського, а поблизу Опитного, Пісків і Кірова стріляли з мінометів калібру 82 мм. Для обстрілів захисників Авдіївки ворог використовував кулемети, автоматичні гранатомети і важкі міномети.

У Луганській області поблизу Сокільників по українських бійцях окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, а біля Оріхова - із зенітної установки. Крім того, з кулеметів і автоматичних гранатометів противник намагався влучити в позиції сил АТО у Новоолександрівці та Попасній.

Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Нагадаємо, в неділю внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення. У понеділок через мінометний обстріл Авдіївки загинув ще один військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram