ГоловнаПолітика

"Доктор Пі" Андрій Слюсарчук вийшов на волю

Слюсарчука випустили під підписку про невиїзд

"Доктор Пі" Андрій Слюсарчук вийшов на волю
Андрей Слюсарчук
Фото: lvivexpres.com/Ярослав Станчак

Суд відпустив з-під варти Андрія Слюсарчука, відомого як "доктор Пі", повідомляють Українські Новини.

Нагадаємо, Слюсарчука заарештували восени 2011 року. 14 лютого 2014 року Сихівський районний суд Львова засудив його до восьми років позбавлення волі, визнавши його винуватим за ч.1 ст.119 (убивство з необережності), за ст.138 (незаконна лікарська діяльність), за ст. 358 (підробка документів, печаток і штампів) і за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу. У квітні 2015 року апеляційний суд залишив вирок без змін.

Слюсарчука посадили завдяки розслідуванню газети "Експрес". Журналісти звинуватили "Доктора Пі" (прозваного так за фокус з відтворенням числа Пі) в серії тяжких злочинів, скоєних протягом заняття лікарською діяльністю на підставі сфальсифікованих документів: у доведенні людей до смерті, постановці хибних діагнозів з метою вимагання грошей, торгівлі російськими медичними препаратами за багаторазово завищеними цінами, контрабанді заборонених психотропних препаратів.

24 грудня 2015 року набув чинності так званий "закон Савченко", згідно з яким кожен день попереднього ув'язнення повинен бути зарахований як два дні основного покарання. За цим законом, Слюсарчуку скоротили термін. "Доктору Пі" залишилося відбути ще 1,5 року, але він при цьому отримав право на умовно-дострокове звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram