ГоловнаСуспільствоПодії

У Москві затримали 18-річного росіянина, який вбив і розчленував українку в Києві

25-річна львів'янка познайомилася з хлопцем через соцмережу.

У Москві затримали 18-річного росіянина, який вбив і розчленував українку в Києві
Фото: Скрин видеосюжета с места преступления

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти 18-річного москвича Івана Виголова, обвинуваченого у вбивстві дівчини в Україні, зараз його затримали.

Про це повідомляють на сайті Слідчого комітету РФ у Москві.

Справу порушено за ч.1 ст.105 КК РФ (вбивство). За версією слідства, підозрюваний понад чотири роки тому познайомився в соцмережі з громадянкою України. Через деякий час дівчина запропонувала молодикові жити разом і запросила його в Україну.

У квітні 2016 року між ними відбулася сварка на побутовому ґрунті, під час якої росіянин завдав дівчині ножем удару в шию. Від отриманого поранення потерпіла померла. Після того, щоб приховати сліди злочину, чоловік розчленував її труп і вивіз у лісосмугу.

22 червня підозрюваного затримали в Москві. Він студент московського Державного університету із землеустрою. СК РФ збирається витребувати матеріали кримінальної справи в компетентних органів України для формування доказової бази. Кримінальну справу проти Виголова буде розглядати російський суд.

На сайті поліції Києва є повідомлення про це вбивство. Його було скоєно в Оболонському районі столиці.

30 квітня місцевий житель недалеко від спортивної бази виявив пакет із фрагментами людського тіла. Слідчо-оперативна група встановила, що знайдені голова і нога належать жінці. Протягом декількох наступних днів правоохоронці відшукали всі фрагменти тіла жінки.

Під час розслідування було встановлено особу потерпілої. Нею виявилася 25-річна львів'янка, яка з вересня минулого року жила у столиці в орендованій кімнаті.

Також повідомляли, що до скоєння тяжкого злочину може бути причетний знайомий потерпілої - 18-річний росіянин, з яким дівчина останнім часом листувалася через соціальну мережу. Слідство встановило, що з 21 до 25 квітня житель Москви перебував в Україні і зустрічався з дівчиною, яку після цієї зустрічі живою вже ніхто не бачив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram