ГоловнаПолітика

Нуланд зустрілася з Порошенком (оновлено)

На сайті президента про зустріч не повідомляється

Нуланд зустрілася з Порошенком (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд зустрічалася в середу з президентом України Петром Порошенком.

Про це повідомляється на сайті посольства США в Україні. На сайті президента про зустріч не згадується, є тільки повідомлення про переговори Нуланд із заступником голови Адміністрації президента з питань зовнішньої політики Костянтином Єлісєєвим.

У переговорах, присвячених виконанню Мінських угод, також взяли участь старші керівники управлінь Ради національної безпеки США Чарльз Купчан і Селест Волендер.

Крім того, американська делегація провела зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, Єлісєєвим і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

"На консультаціях, які були детальними та конструктивними, співрозмовники ретельно зосередилися на вимогах безпеки у Мінських домовленостях напередодні візиту американської делегації до Москви 23 червня. Американська сторона привітала тверду відданість українського керівництва повному виконанню Мінських домовленостей і підкреслила, що санкції щодо Росії мусять залишатися чинними заради досягнення цієї мети", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. У прес-службі Адміністрації президента повідомили агентство УНІАН, що Порошенко мав бесіду з Нуланд під час її переговорів з Єлісєєвим.

"Ця зустріч була незапланованою і була присвячена узгодженню порядку денного майбутньої зустрічі лідерів України та США, а також координації зусиль із продовження тиску на Росію для виконання нею умов безпеки Мінських домовленостей", - повідомили в у прес-службі.

Нагадаємо, вчора в Адміністрації президента повідомляли, що Нуланд під час візиту до Києва 22 червня не зустрічатиметься з Порошенком, хоча раніше така зустріч планувалася.

Нуланд - парламентер США з питань мирного врегулювання на Донбасі. Вона приїхала до Києва в середу. У четвер американський дипломат вирушить до Москви, де зустрінеться з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Сторони обговорюватимуть послідовність процесів мирного врегулювання на сході України. Якщо календарний план вдасться узгодити, його винесуть на обговорення лідерів "Нормандського формату". Зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції заплановано на 8-9 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram