ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко: спалювання сміття зі Львова у Києві - тимчасовий захід

Усі витрати з доставки та переробки відходів лягають на Львів

Кличко: спалювання сміття зі Львова у Києві - тимчасовий захід
Фото: Сергей Нужненко

Приймання відходів зі Львова на київський завод "Енергія" є тимчасовим заходом, щоб допомогти львів'янам впоратися з проблемою сміття.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

"До мене звернувся пан Садовий (Андрій Садовий - мер Львова, -ред.) з проханням тимчасово надати можливість переробки сміття у столиці. У дуже складну ситуацію потрапило місто Львів. З огляду на те, що київський сміттєспалювальний завод "Енергія" влітку завантажений на третину, ми вирішили простягнути руку допомоги львів'янам і прийняти невеликі обсяги сміття", - сказав Кличко.

За його словами, перший вантаж з 10 автомобілів прибув два дні тому. Усі витрати з доставки та переробки відходів лягають на Львів.

"За добу завод може прийняти до тисячі машин, і 10 автомобілів зі Львова - це майже нічого. Ще раз хочу підкреслити, що це тимчасові заходи, і впевнений, що Львів зможе вирішити проблему зі сміттям до кінця літа", - підкреслив мер.

Кличко також зазначив, що проблема переробки сміття стосується сьогодні багатьох міст. Саме тому потрібно залучати інвесторів для будівництва сучасних сміттєспалювальних заводів, що відповідають екологічним нормам.

Нагадаємо, 29 травня в селі Великі Грибовичі за кілька кілометрів від Львова зайнялося звалище. Пожежу вдалося ліквідувати, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибовичів після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище.

7 червня Садовий звернувся до президента Петра Порошенка. Президент пообіцяв допомогти, але при цьому порадив "не робити на смітті велику політику".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram