ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 31 раз обстріляли позиції військових на Донбасі

Подекуди бійці АТО відкривали вогонь у відповідь

За добу бойовики 31 раз обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

Доба в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі минула неспокійно, бойовики далі обстрілюють позиції українських військових зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Терористи 31 раз обстріляли укріплення сил АТО, 14 випадків відкриття вогню було зафіксовано на Донецькому, 11 - на Маріупольському і 6 - на Луганському напрямках.

На Маріупольському напрямку "гаряче" було біля Красногорівки, де з 21:00 і до півночі з боку тимчасово окупованої Старомихайлівки били з мінометів калібру 82 і 120 мм, танків і артилерійських систем калібру 152 мм, випустивши при цьому понад 150 мін і снарядів. Під вогнем з автоматичних гранатометів опинилися позиції неподалік Мар'їнки, а зі стрілецької зброї - Гнутове, Талаківка і Широкине.

На Донецькому напрямку позиції військових в районі шахти Путилівська (Бутівка) потрапили під вогонь мінометів калібру 82 мм, а неподалік Зайцевого і Авдіївки - з мінометів калібру 120 мм. Також, укріплення поруч Майорська і Луганського обстрілювали зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем з гранатометів різних систем опинилися опорні пункти неподалік Попасної і Новоолександрівки, а позиції поруч із Новозванівкою зазнали обстілу з мінометів.

Подекуди українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО загинули троє військовослужбовців, одного бійця було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram