ГоловнаСуспільствоЖиття

Держсекретар Ватикану: Не хочемо, щоб конфлікт в Україні забули

Синютка запросив Папу Римського відвідати Львівську область

Держсекретар Ватикану: Не хочемо, щоб конфлікт в Україні забули
Кардинал Пьетро Паролин
Фото: sib-catholic.ru

Ініціатива Папи Римського Франциска зі збору коштів для українців допомогла знову пробудити зацікавленість католиків усього світу до проблем України.

Про це сказав державний секретар Ватикану П'єтро Паролін під час візиту до Львова, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Люди потребують допомоги, і ми хочемо довести, що вони не одні. Я прибув, щоб допомогти тим, хто багато втратив у цій війні. (...) Ми хочемо, щоб цей конфлікт не став ще одним забутим конфліктом", - зазначив Паролін під час зустрічі з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою.

Держсекретар Ватикану сказав, що його візит має також показати, що постраждалих унаслідок війни людей не залишать наодинці з їхніми проблемами.

Голова Львівської ОДА, своєю чергою, передав запрошення Папі Римському відвідати Львівську область.

Після зустрічі держсекретар Ватикану очолив месу в кафедральному соборі РКЦ у Львові. Його візит до Львова завершиться завтра, 19 червня.

Нагадаємо, на початку квітня Папа Римський Франциск закликав віруючих підтримати Україну і провести благодійний збір пожертвувань. Також Папа Римський Франциск у пасхальному посланні Urbi et orbi закликав до якнайшвидшого завершення війни в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram