ГоловнаСвіт

Ватикан виділив Україні кілька мільйонів євро допомоги

Кошти зібрали з ініціативи Папи Франциска.

Ватикан виділив Україні кілька мільйонів євро допомоги
Кардинал Пьетро Паролин
Фото: sib-catholic.ru

Ватикан виділить кілька мільйонів євро "для жертв насильства в східній частині України". Про це в Запоріжжі розповів державний секретар Ватикану Паролін, повідомляє ВВС-Україна.

Кошти зібрали для України за ініціативою Папи Франциска.

За його словами, кошти призначаються переселенцям, які залишили свої будинки, жителям так званої "сірої зони" поблизу лінії зіткнень, населенню, що залишилося на неконтрольованій Україною території, перш за все дітям, літнім людям і неповним сім'ям з маленькими дітьми, особам, які втратили будинок, пораненим, а також тим, хто зазнав тортур.

"Почнемо з необхідної допомоги: їжа, вода, одяг, ліки, дах над головою", - розповів Паролін.

У розподілі допомоги будуть задіяні благодійні організації Католицької Церкви, а також інші гуманітарні організації, волонтери.

Державний секретар Ватикану в Запоріжжі представив технічний комітет акції під назвою "Папа для України", який очолив єпископ Ян Собіло.

Як повідомлялося, в Україну з візитом прибув держсекретар Ватикану. Кардинал П'єтро Паролін зустрінеться з владою і переселенцями із зони АТО.

Раніше Франциск ініціював збір католицькими церквами Європи пожертвувань для українців, що постраждали під час конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram