>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Франція заарештувала 44 російських уболівальників

В одного з постраждалих англійців перестав функціонувати мозок.

Франція заарештувала 44 російських уболівальників
Фото: twitter.com/sportexpress

Усіх 43 людей, які перебували в затриманому на півдні Франції автобусі з російськими вболівальниками, взяли під варту. Усіх їх допитають у Марселі.

Про це у вівторок, 14 червня, повідомив префект департаменту Приморські Альпи Адольф Кольрат, повідомляє rfi.

Вранці у вівторок в Мандельї-ла-Напуль зупинили для перевірки автобус з російськими вболівальниками, які заночували в місцевому готелі. Автобус прямував у Лілль, де 15 червня відбудеться матч Росія-Словаччина.

Росіян допитають у рамках розслідування заворушень, що спалахнули в Марселі в суботу, 11 червня, в день матчу між збірними Франції та Росії.

Президент Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОВ) Олександр Шпригін у твіттері повідомив, що російських вболівальників затримано у зв'язку зі смертю мозку англійського вболівальника, який отримав важку травму голови під час суботніх заворушень у Марселі.

"Усе прояснилося. Спочатку шеф жандармерії нас відпустив, але потім прокурор Марселя вирішив усіх заарештувати, включно з жінками і водіями! Таке рішення прокурор ухвалив у зв'язку з різким погіршенням стану потерпілого англійця: у нього перестав функціонувати мозок. Фактично найближчим часом буде оголошено про смерть англійського вболівальника, який постраждав у заворушеннях у Марселі", - написав він.

Шпригін зазначив, що представники російських фан-клубів, затримані у вівторок, вже не зможуть потрапити на гру збірних Росії та Словаччини, яка відбудеться в середу в Ліллі.

"Ставлення поліції поки що коректне, але етапування в Марсель - це пекло", - написав Шпригін.

Раніше він повідомляв, що росіян везуть у Марсель в автозаках, відстань до міста - 150 км.

Нагадаємо, 11 червня матч Англія - Росія завершився з рахунком 1:1, причому росіяни зрівняли рахунок на останній хвилині. Одразу після закінчення матчу російські вболівальники перебралися в сектор, де перебували англійські фанати. Бійку вдалося зупинити тільки після втручання стюардів. Матчу передувала масова бійка російських і англійських фанатів на вулицях Марселя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram