ГоловнаПолітика

Рада дозволила ЖЕКам обслуговувати багатоквартирні будинки до створення ОСББ

З 1 липня набуває чинності закон про власників багатоповерхівок.

Рада дозволила ЖЕКам обслуговувати багатоквартирні будинки до створення ОСББ
Фото: telekomza.ru

Верховна Рада дозволила ЖЕКам далі обслуговувати багатоквартирні будинки на час проведення конкурсів з обрання управителів або створення об'єднання власників багатоквартирних будинків (ОСББ).

За відповідний закон проголосували 259 народних депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначила заступниця голови комітету Ради з питань будівництва та житлово-комунального господарства Олена Бабак, суть закону полягає в тому, щоб не відкладати дію закону "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку", який набуває чинності з 1 липня, і дозволити в тих будинках, де не вибрали управителів чи не створили ОСББ, на час проведення конкурсу органами місцевого самоврядування продовжити обслуговування будинків наявними ЖЕКами.

"Суть закону в тому, щоб не переносити жодним чином реформу, а на період проведення конкурсу... щоб не було хаосу в будинках, щоб сміття вивозили вчасно, дозволити продовжувати роботу ЖЕКам", - сказала вона.

Бабак також зазначила, що внесення змін у закон дає право власникам будь-якої миті розірвати договір з управителем призначеного конкурсу, якщо вони оберуть свого управителя або створять ОСББ.

Нагадаємо, в травні 2015 року Верховна Рада прийняла закон про власників багатоповерхівок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram