ГоловнаПолітика

Нардепи вимагають від Ситника відзвітувати за півроку роботи

Голову НАБУ звинувачують у неефективності

Нардепи вимагають від Ситника відзвітувати за півроку роботи
Фото: www.slovoidilo.ua

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник мусить відзвітувати у Верховній Раді за півроку своєї роботи.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від "Народного фронту" Ігор Гузь.

За його словами, за півроку роботи НАБУ спромоглося передати до суду лише 14 справ, причому половина з них - про суддів невисокого рангу. "Тим часом, суспільство вже втомилося чекати, коли бюро займеться корупціонерами з оточення Януковича, які сидять у парламенті. Або ж візьметься за хабарників, які пролізли в нову владу", - зазначив нардеп.

"У НАБУ на високих зарплатах працює 500 співробітників, зарплата пана Ситника у травні становила 121958 грн. Цього року Верховна Рада виділила на роботу цього органу майже півмільярда гривень. Але керівник НАБУ Артем Ситник лише розповідає про те, як його відомству заважає ГПУ, або вимагає для бюро нових повноважень, як то - права прослуховувати розмови", - зазначив Гузь.

У зв'язку з цим, зазначає депутат, Ситник мав би прийти до Верховної Ради і відзвітувати про конкретні результати його роботи за півроку. "Інакше наприкінці року запитають не тільки з НАБУ, але і з Верховної Ради, яка виділяє такі величезні кошти на боротьбу з корупцією", - сказав Гузь.

Як відомо, про неналежну роботу бюро і його керівництва неодноразово заявляли і політики, і громадські активісти. Зокрема, нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко подав заяву про злочин, скоєний Ситником, звинувативши його в тому, що той перетворив НАБУ на прихисток так званих громадських активістів, частина з яких має кримінальне минуле.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram