ГоловнаПолітика

Магера розповів про допит у НАБУ

Заступник голови ЦВК не виключив політичних мотивів справи.

Магера розповів про допит у НАБУ
Андрей Магера
Фото: Макс Требухов

Заступника голови Центральної виборчої комісії  Андрія Магеру в понеділок допитали в Національному антикорупційному бюро.

Після допиту Магера розповів журналістам про перебіг спілкування зі слідчим.

"Викликали як свідка, пальці у двері не встромляли, в нігті нічого не запихали, але це я жартую. Мушу зазначити, що насправді досить важливим був допит з боку слідчих, порушень закону щодо моїх прав ніяких не помічав. Справа стосується так званих службових злочинів, тобто злочинів у сфері службової діяльності. Тільки мова, очевидно, йде не про 368-му статтю [прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою], а про 369-ту статтю [пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі] КК України. І стосується, зокрема, так званих "комірних книг" Партії регіонів", - подає слова Магери телеканал 112.

Заступник голови ЦВК припустив, що його можуть викликати повторно.

При цьому він не виключив політичних мотивів у виклику на допит.

"Я говорив і підтверджу те, що я не виключаю, що такий виклик для надання свідчень міг бути пов'язаний зі змінами в складі ЦВК... Другий момент, я не до кінця розумію, чи багатьом подобається або не подобається моя позиція про неможливість проводити вибори на Донбасі зараз, до вирішення фактора безпеки", - зазначив Магера.

Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки кільком колишнім і нинішнім високим чиновникам. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів близько $2 млрд.

30 травня НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" ПР.

31 травня частину документів за період з 6 червня по 6 грудня 2012 року було оприлюднено. З них стало відомо, що Партія регіонів передавала ЦВК мільйони доларів.

У справі про "чорну бухгалтерію" ПР НАБУ вже допитало колишнього нардепа від Партії регіонів Тараса Чорновола. Також бюро допитає голову Центрвиборчкому Михайла Охендовського і його заступницю Жанну Усенко-Чорну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram