ГоловнаПолітика

Луценко оголосив про затримання одного з організаторів схем Курченка

Екс-заступника міністра економіки Олександра Сухомлина заарештували з правом застави 100 млн гривень.

Луценко оголосив про затримання одного з організаторів схем Курченка
Александр Сухомлин

Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про затримання одного з організаторів у справі про розкрадання скрапленого газу Сергієм Курченком. Ідеться про колишнього заступника міністра економіки Олександра Сухомлина.

"За перші десять днів група [Володимира Жербицького] розгорнулася і разом з оперативними службами СБУ, ДФС вчора було затримано одного з організаторів схеми з розкрадання скрапленого газу, одного з активних членів злочинної організації громадянина Сухомлина. Його підозрюють у тому, що, перебуваючи в 2010-2014 роках на посаді голови аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з Януковичем, Азаровим і Курченком незаконно заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта", а саме - виробленим ними зрідженим газом на суму понад 2 млрд гривень", - сказав він на брифінгу в суботу.

Цей газ дешево продавали на аукціонах для потреб населення компаніям, пов'язаним із Курченком, а потім передавали для реалізації власникам автозаправних станцій уже за ринковою вартістю. Завдяки цьому злочинне угруповання заробило понад 5 млрд гривень.

"11 червня в Голосіївському районному суді Києва громадянин Сухомлин був заарештований із заставою 100 млн гривень", - розповів Луценко.

Справу проти Сухомлина порушено за статтею 255 (створення злочинної організації) та 191 (розкрадання держвласності в особливо великих розмірах).

Олександр Сухомлин двічі займав посаду заступника міністра економіки. Перший раз - в 2010-2011 роках у кабінеті Миколи Азарова, тоді його звільнили за звинуваченням у непрозорому проведенні тендера в Міністерстві оборони.

Його друге пришестя в Кабмін відбулося в жовтні 2014 року, коли прем'єр-міністром був Арсеній Яценюк, і тривало трохи більш ніж тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram