ГоловнаСвіт

Обама підтримав Клінтон у президентській кампанії в США

Уже наступного тижня діючий президент США візьме участь у передвиборній кампанії Клінтон у штаті Вісконсин.

Обама підтримав Клінтон у президентській кампанії в США
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама офіційно підтримав екс-держсекретаря Гілларі Клінтон як кандидата в президенти від демократичної партії США.

Відео з заявою Обами опубліковано на сайті кампанії Клінтон.

"Я хочу привітати Гілларі Клінтон, історична за значенням кампанія якої зробила її кандидатом на номінацію в президенти США від демократичної партії. Я впевнений, що вона - найкращий кандидат на цю посаду", - заявив Барак Обама.

За інформацією джерел The Washington Post, вже наступного тижня діючий президент США візьме участь у передвиборній кампанії Клінтон у штаті Вісконсин.

За підсумками демократичних праймериз, що відбулися 7 червня в Нью-Джерсі, Гілларі Клінтон набрала достатню кількість голосів делегатів партійного з'їзду, щоб стати першою в історії жінкою, номінованою однією з основних партій на пост президента США.

Її головний суперник сенатор Берні Сандерс втратив навіть теоретичні шанси наздогнати Гілларі Клінтон за кількістю голосів делегатів. Очікувалося, що крапку в передвиборній гонці демократів буде поставлено після переговорів Обами з Сандерсом, якого з цього приводу запросили в Білий дім, повідомляє ВВС.

Після більш ніж годинної зустрічі з Обамою в Білому домі Сандерс оголосив про рішення підтримати Клінтон у боротьбі проти кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

"Я маю намір зробити все від мене залежне, щоб не допустити Дональда Трампа на посаду президента Сполучених Штатів. Найближчим часом я зустрінуся з Клінтон, щоб створити спільну стратегію боротьби з Трампом за владу, яка врахує інтереси всього народу, а не одного його відсотка", - сказав Сандерс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram