ГоловнаКультура

На Одеському кінофестивалі пройде ретроспектива Крістіана Петцольда

Режисер сам представить свої фільми

На Одеському кінофестивалі пройде ретроспектива Крістіана Петцольда
Кристиан Петцольд
Фото: EPA/UPG

На сьомому Одеському кінофестивалі пройде ретроспектива відомого німецького режисера Крістіана Петцольда.

Як повідомляє прес-служба ОМКФ, режисер також проведе майстер-клас в рамках Літньої кіношколи.

Крістіан Петцольд - один з найвагоміших сучасних німецьких кінорежисерів. В Одесі покажуть чотири його фільми, які він особисто представить.

У програмі - володар нагороди Берлінале за кращу жіночу роль - трилер "Єлла" (2007), стрічка "Єрихов" (2008), "Барбара" (2012), яка принесла йому "Срібного ведмедя" за режисуру на Берлінале, і "Фенікс" (2014 року), володар премії міжнародної асоціації кінокритиків (ФІПРЕССІ) на фестивалі в Сан-Себастьяні.

Нагадаємо, що 7-й Одеський кінофестиваль пройде з 15 по 23 липня. Крім ретроспективи Крістіана Петцольда в рамках фестивалю цього року буде показано програму "Shakespeare on Film", до якої увійшли п'ять знакових екранізацій Шекспіра, і українська ретроспектива "Межі свободи: незалежність по обидва боки екрану".

Зокрема, в рамках останньої покажуть українські фільми, зняті відразу ж після проголошення незалежності України.

У програму, присвячену 25-річчю української незалежності, увійшли фільми "Розпад" Михайла Бєлікова (1990), "Цвітіння кульбаби" Олександра Ігнатуши (1992), "Чутливий міліціонер" (1992) Кіри Муратової, "Шамара" (1994) Наталії Андрейченко і "Вперед за скарбами гетьмана!" (1993) Вадима Кастеллі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram