ГоловнаЕкономікаДержава

"Батьківщина" оскаржить у суді підвищення тарифів на опалення

Тимошенко попередила членів НКРЕКУ про відповідальність

"Батьківщина" оскаржить у суді підвищення тарифів на опалення
Фото: Макс Требухов

Партія "Батьківщина" вирішила оскаржити в суді підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання, призначене на 1 липня.

Про це сказала лідер партії Юлія Тимошенко, присутня на засіданні профільної Нацкомісії, де було ухвалено рішення про підвищення тарифів. "Ви не встановили економічно обґрунтований показник ціни на газ. Все, що ви робите зараз, буде оскаржено в судах. За все це доведеться відповідати", - заявила вона членам комісії.

Підвищення тарифів на тепло пов'язане з подорожчанням газу для теплокомуненерго. Але Тимошенко вважає, що ціну на газ для потреб населення слід знизити, оскільки використовується паливо власного видобутку, а не імпортне. "Рік тому заклали прогноз споживання від НКРЕКУ 21,3 млрд кубометрів для населення. Українці реально спожили 17,2 млрд. Давайте порахуємо: в Україні видобувають 19,9 млрд кубометрів газу і 17,2 споживають громадяни на всі потреби. Його цілком вистачає. Скажіть, хто буде доплачувати людям за необґрунтовану ціну, яку встановили рік тому, коли розповідали, що українського газу не вистачає?" - цитує лідера "Батьківщини" прес-служба партії.

Тимошенко заявила, що Казахстан продає газ населенню по 82 долари, Росія - по 92, Грузія, де немає власного видобутку, - по 223 долари, а Україна - по 285 доларів.

Нагадаємо, Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) в четвер затвердила підвищення тарифу на теплову енергію та послуги центрального опалення. З 1 липня він виросте на 75-90% залежно від постачальника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram