ГоловнаПолітика

Савченко зголосилася стати парламентером для звільнення полонених

Депутатка уточнила позицію про необхідність переговорів з "ДНР" і "ЛНР".

Савченко зголосилася стати парламентером для звільнення полонених
Фото: EPA/UPG

Народна депутатка Надія Савченко хоче долучитися до переговорів про звільнення українців, які перебувають у полоні в "ДНР" і "ЛНР".

Про це вона сказала на прес-конференції за підсумками робочої поїздки на схід України, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я буду говорити про це на кожному кроці. Я готова говорити з кожним, і з ворогом, і з другом, для того щоб матері повернули своїх дітей додому, щоб держава повернула їх цілими і неушкодженими", - сказала Савченко.

На думку нардепки, є три майданчики для переговорів про звільнення полонених.

"Перший - на рівні «держава - держава», це переговори між президентами. І саме на цьому рівні зараз потрібно визволяти наших хлопців-політв'язнів. Другий майданчик - на рівні законодавчих органів в Україні, СБУ і створених судових органів на окупованих територіях. Третій майданчик - звільнення після гарячого бою хлопців, які сидять у підвалах. Я не можу говорити на президентському рівні, міждержавному, але як народний депутат я готова говорити на двох інших рівнях", - уточнила вона.

Коментуючи реакцію на вчорашнє інтерв'ю для "Радіо Ера", Савченко сказала, що її не лякає жодне сказане слово, як би їх не пересмикували журналісти.

При цьому вона вважає, що Україна на Донбасі веде війну з Росією: "У нас йде війна з Росією... Росія навчилася діяти безчесними методами! Зараз вона продовжує це робити в Україні... Там уже давно немає такої кількості «ополченців», як вони себе називають. За ними стоїть друга-третя лінія, і це добре озброєне російське військо. Це агресія Росії проти України! Це може бути початком дуже жорстокої війни".

Нагадаємо, напередодні Савченко запропонувала провести прямі переговори з терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram